exquisite couch banging. navigate to this website https://nudevista.vip

Norčave Opice Makak

Pa smo jih dočakali. V naš park so to leto prispele tipične prebivalke živalskih vrtov. Zgradili smo jim veliko ogrado z ogromnimi lesenimi plezali, tako se bodo pri nas počutile nadvse domače.  Pridite in opazujte kakšne opičje norčije bodo zganjale. Več o makakih si lahko preberete spodaj. 
presledek

Rezus makaki spada med opice starega sveta in je
ena izmed najbolje poznanih vrst opic. So relativno
majhne opice z rožnatim obrazom in dolgim repom.

opica-makak
presledek
Dolg rep jim zelo pomaga pri lovljenju ravnotežja. Njihova zmožnost prilagajanja okolju je poglavitni razlog, zakaj je ravno ta vrsta opic najbolj razširjena po svetu, saj jih najdemo tudi v višje ležečih predelih kot tudi v gozdovih. Prednost Rezus makakov je ta, da že mladički, stari zgolj nekaj dni, znajo plavati, kar jim omogoči prehod rek. Aktivni so tako ponoči, kot podnevi. Živijo na drevesih, občasno pa jih lahko najdemo tudi na tleh, kjer iščejo sočne sadeže.

Živijo v severnem delu Indije, Vietnamu, južnem delu Kitajske ter na Tajskem.

opica-makak-2

OPICA MAKAK

( Rhesus macaque )

OPIS – ZNAČILNOSTI ŽIVALI:

Skupino sestavlja do 40 članov, od tega je približno 4x več samic kot samcev. V skupini vladajo samice. Mladiči prejmejo svoje mesto v skupini na podlagi mesta njihove mame. Prehranjujejo se s koreninami, majhnimi insekti ter listi. Hrano shranijo v vrečah, ki se nahajajo na notranji strani lic. Rezus makaki nima določenega obdobja za reprodukcijo. Če imajo na voljo dovolj hrane in zavetje se bodo med seboj razmnoževali.

ZANIMIVOST:

Samice so breje 164 dni.

OPICE LAHKO HRANITE!

Opice naravnost obožujejo sadje, še posebej banane in so tudi zelo velike ljubiteljice zelenjave. Lahko pa jih hranite tudi z okusnimi arašidi. Vso hrano prejmete lahko pri blagajni. Cena paketa hrane: 1€.

*Dnevna količina hrane je omejena, zato po porabi le te ni več možno prejeti. Hvala za razumevanje, skrbimo za uravnoteženo prehranjevanje.