exquisite couch banging. navigate to this website https://nudevista.vip

Prišel je Kralj

To poletje bomo začinili z veličastnim presenečenjem!  Iz daljne Afrike je prišel mladi kralj vseh živali, kateremu se lahko sedaj priklonite pri nas. Družbo mu bo delal brat dvojček, s katerim se bosta borila za ohranitev prestola. ? Kot se za pravi živalski vrt spodobi, smo se odločili to prekrasno mačjo vrsto uvrstiti tudi v varno zavetje našega skromnega parka.?

Verjetno ne veste ampak ljudje smo že leta 1996 njihove naravne bivalne prostore in populacijo levov v naravi zmanjšali za 43% s čimer je pristal na seznamu ogroženih živalskih vrst. Doniraj Afriški Fundaciji

Nekdaj je že živel v Južni Evropi ( Grčiji ), današnja klima pa bi mu verjetno dopuščala širjenje v notranjejše predele, vendar je za človeka preveč strašljiva že navadna puma. ⚜ Zatorej smo vam omogočili, da se lahko sedaj skoraj čisto od blizu srečate s tem časti vrednim predstavnikom živalskih vrst. Poklonite se mu in izkažite vso zasluženo spoštovanje. ? Naj živi kralj! ?

Zaenkrat so še pravi cartljivci, nobenega razloga ni zakaj nebi mogli sobivati na tem čudovitem planetu. V osnovi nam nobena žival nič noče, sprejmimo odgovornost in se naravi pokažimo v boljši luči.

? Lêv (znanstveno ime Panthera leo) je velika mačka, ki lahko zraste v dolžino do 2,5 m, rep pa ima dolg 1,1 m. Težek je lahko do 250 kg. Zaradi goste samčeve grive se med vsemi mačkami samec in samica najbolj razlikujeta. ? Levi se družijo v družinah (krdelih), ki obvladujejo področje do 30 km naokoli. Njegova domovina je bila, razen tropskih pragozdov, vsa Afrika in južna Azija vse do Gangesa. ? Danes živi lev v naravnem okolju le še v prostranih savanah in stepah južno od Sahare in na zelo majhnem teritoriju blizu Bombaja v Indiji. 

Leva pogosto imenujemo kralj živali, predvsem zaradi njegove veličastne grive. Grivo imajo samo samci. Levi so razen gepardov edine velike mačke, ki živijo v skupinah.

Levja brata , ki se bosta skozi igro borila za ohranitev kraljevega prestola. Komu bo zrasla večja griva?

?Levi živijo na odprtem terenu in so edine mačke, ki živijo v skupini. Krdelo šteje okrog 12 članov. Večinoma so to levinje, ki so v sorodu in njihovi mladiči. ? Večinoma lovijo samice, ki pri pregonu plena medsebojno sodelujejo. Samčeva naloga je, da brani ozemlje svojega krdela pred drugimi levi. Njegovo gromko rjovenje je slišati do 8 kilometrov daleč. ?

Lev je mesojedec ter se hrani z gnuji, zebrami, antilopami, žirafami ter z različnimi glodalci. Lahko poje 30 kg mesa v enem obroku.

? DELI SVOJE SREČANJE S PRAVIM LEVOM NA INSTAGRAMU: POGLEJ FOTOGRAFIJE!