exquisite couch banging. navigate to this website https://nudevista.vip

Nosati Medvedki – Koati

Koati ali nosati medvedki so mišičaste živali, nekakšna mešanica, rakuna, medveda in pande. Imajo dolgi obročkasti rep in ravni gibčni gobček, s katerim brskajo po špranjah in luknjah v zemlji za hrano. Prihajajo od zelo daleč, nekaj primerkov pa se nahaja tudi v našem živalskem vrtu.

Kot pritiče vsem medvedom, so tudi naši kosmatinci izredno sladkosnedi, obožujejo sadje.

Latinsko ime: Nasua nasua
Velikost: telo:43-47 cm
rep: 45-68 cm

So sorodniki južnoameriških rakunov, vitorepih in rilčastih medvedkov. Živijo v najrazličnejših življenjskih prostorih, in sicer od tropskega deževnega gozda do gostih polpuščav.
V srednji in Južni Ameriki, ter na severovzhodu ZDA, so kraji kjer prebivajo ti majhni medvedki.

JUHU MLADIČKI SO TU ! 🙂 A NISO NARAVNOST PRESLADKI?

  • Po parjenju se skupina razkropi. Samice gredo na svoje in poležejo mladiče.
  • Teh je od 2–7, brejost traja do 77 dni. Skotijo se v jami ali v gnezdu na drevesu.
  • Ko so stari 2 meseca, se samice ponovno najdejo z lanskoletnim naraščajem obeh spolov.
  • Samci, starejši od dveh let, se lahko pridružijo tej skupini samo v obdobju parjenja, ki traja nekaj tednov. Celo tedaj se podrejajo samicam.

PREHRANJEVANJE:

Živijo v skupinah po 40 in več živali, v listnatih in mešanih nižinskih gozdovih. Hrano iščejo podnevi in ponoči, počivajo samo v veliki vročini. Glavna hrana so žuželke. So pa tudi izredni sladkosnedi, zato obožujejo tudi vso sadje. Občasno si privoščijo sveže jajce, ptičje mladiče in celo kuščarje.

Nosati medvedi niso izbirčni pri hrani, pojejo vse kar je užitno in jim omogoča preživetje. V največji meri so to hrošči, termiti, mravlje ter mnogočlenarji. Zelo radi pa imajo tudi vse kar je sladko. Občasno si privoščijo sveže jajce, ptičje mladiče in celo kuščarje. Lovijo v jutranjih urah, podnevi pa počivajo.

Več živali pri nas si lahko pogledate s klikom na LINK: https://zooland.si/zivali/

 

Med poletnimi počitnicami, obiščite našo živalsko družbico! Koati ali nosati medvedki so mišičaste živali, nekakšna mešanica, rakuna, medveda in pande. Imajo dolgi obročkasti rep in ravni gibčni gobček, s katerim brskajo po špranjah in luknjah v zemlji za hrano. Za prav posebno dogodivščino smo pri nakupu vstopnic pripravili BREZPLAČNO HRANO ZA ŽIVALI. Obiščite nas, naše živali vam bodo hvaležne! #Koati

Kako do kupona? Vpišite svoje podatke v obrazec in na mail boste dobili kuponček. Tega lahko natisnete ali ga na mobilnem telefonu pokažete ob vstopu v MiniZOO Land. Z oddajo potrebnih podatkov se strinjate z našimi splošnimi pogoji na strani, ter pogoji zasebnosti GDPR.

Snamete jih lahko tukaj: https://zooland.si/kupon-brezplacna-hrana-za-zivali/

KUPONČKI SO VELJAVNI LE DO PETKA 13. 07. 2018!

*V primeru, da so živali že dovolj site, hrane ni več možno prejeti. Hvala za razumevanje, skrbimo za primerno in uravnoteženo prehranjevanje.