exquisite couch banging. navigate to this website https://nudevista.vip

Kenguru Wallaby

Spada med srednje velike vrečarje in živi predvsem v bolj rodovitnih, obalnih in gorskih delih vzhodne Avstralije, predvsem v Qeenslandu, Tasmaniji in na mnogih otokih Bass Strait. Predvsem v eucaliptusovih gozdovih z zmerno grmovno vegetacijo.

KENGURUJI – RDEČEVRATI WALLABY

VIDEZ IN ZNAČILNOST:

Prepoznaven je po črnem nosu in črnih tačkah na koncu, z belo črto na zgornji ustnici. Kožuh oziroma dlaka je sivkasta z rdečkastim odtenkom čez ramena. Odrasli tehtajo od 13-18kg in zrastejo do višine 90cm. 70cm dolg rep je zgoraj siv, spodaj pa bel. Samice so ponavadi nekoliko manjše od moških. V naravi živijo predvsem osamljeni, ko pa je na razpolago veliko hrane, se zbirajo v večje skupine tudi do 30 osebkov. Hranijo se predvsem ob mraku, medtem ko podnevi počivajo skriti v vegetaciji. Glavna hrana je suha trava, sadje, različno zrnje in korenine. Kot posladek pa veje različnih grmov in dreves. Poznamo še tri podvrste teh kengurujev.

 

ALI STE VEDELI?

Poznamo več kot 47 vrst kengurujev. Od teh so eni tudi Walabiyi, teh pa zopet poznamo okrog 20 vrst.

 

PARJENJE IN RAZMNOŽEVANJE:

Samička je spolno zrela nekje pri 14, samček pa pri 19 mesecih. Zanimivo je da moški pred parjenjem žensko najprej liže po vratu in se ji s tem prilizuje. Samčki, ki so se srečali imajo med seboj neke vrste bojev, pravimo da se boksajo. Zarodki ostanejo v maternici le kratek čas, ob rojstvu imajo razvita samo usta in prednje okončine. Iz mamine vagine zleze mladiček naravnost v vrečko, takrat so težki komaj 5 miligramov, to je nič več kot 1% mamine teže. Prvih sto dni je popolnoma prisesan na eno bradavico in pije mleko. V tem času zraste do 100gr in takrat se mu razvijejo oči. Po 180 dnevih pa začne gledati iz vrečke in se hraniti s travo ampak še ne gre ven. Šele 190 dan pride iz vrečke.

Po približno mesecu dni se mu razvijejo še rep in zadnje noge, ves čas je pritrjen na sesek. Vsak mladič ima svoj sesek in sestava mleka v seskih je različna. Starejši ima dosti bolj mastno mleko od komaj rojenega. Redko imajo več kot enega mladiča. Samice živijo v območju svojih mater, lahko celo življenje. Medtem ko mladi samci po dveh letih morajo na svoje. Mladiči lahko še vedno sesajo tudi do 17 mesecev, v mamini vrečki živijo do 280 dni. Zanimivo je da lahko samice zavlačujejo s skotitvijo tudi do osem mesecev.

ZA VAS IN ŠE POSEBEJ NAŠE KENGURUJE SMO PRENOVILI AVSTRALSKO PRIZORIŠČE!