exquisite couch banging. navigate to this website https://nudevista.vip

Društvo ljubiteljev eksotičnih živali – BIOEXO

Nika Leban, Ljubiteljica eksotičnih živali

Že kot majhno radovedno dekletce sem oboževala živalski svet.

Spomnim se, kako sem nekoč več ur zvedavo opazovala mravljišče v bližini domače hiše v upanju, da se bo iz katere od lukenj prikazala mravljica v svojem avtomobilčku. ?Starejši sestri sem namreč z vso svojo otroško naivnostjo verjela, da se žuželke po svetu prevažajo z majhnimi prevoznimi sredstvi in da je znani nemški proizvajalec ravno enega od svojih modelov poimenoval hrošč. ?

Danes seveda vem, da to ni res, saj je preučevanje živali postalo del mojega življenja. V mojem domačem živalskem vrtu trenutno biva okoli 50 vrst v glavnem eksotičnih živali. Z njimi sem se prvič srečala pred dobrimi 13 leti, ko sem bila zaposlena na biotehniški fakulteti. Med valitvijo kačjih jajčk je na svet pokukala tudi albinka Rozi vrste rdeči ameriški gož, ki je nato postala moja prva eksotična živalca. Kasneje so se ji pridružile še druge kače, pa ptičji pajki, žabe, želve, žuželke … ?

Iz enega terarija v dnevni sobi je sprva nastala živalska soba, nato dve, danes pa je živali že toliko, da bom z njimi, če bo šlo vse po sreči kmlau napolnila že cel vivarij. 

? Sprva hobi je tako po vseh teh letih prerasel v poklic, danes pa je skrb za živali moj način življenja, živalce pa moja razširjena družina. ? Čeprav mi je ljuba prav vsaka med njimi, pa imam verjetno najraje dihurčke. Sicer zahtevni hišni ljubljenčki mi s svojimi vragolijami vseskozi rišejo nasmeh na obraz. Tudi takrat, ko ušpičijo in za omare poskrijejo vse možne reči. Z živalmi resnično nikoli ni dolgčas.

Na posnetku je razstava eksotičnih živali, ki je potekala od 27. do 29. 4. 2018 na Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani oz. na Gimnaziji in veterinarski šoli (BIC GVŠ).

O DRUŠTVU LJUBITELJEV EKSOTIČNIH ŽIVALI BIOEXO.

Društvo povezuje ljubitelje eksotičnih živali pod imenom Bioexo. ? Zakaj BIOEXO? BIO je kratica za naše znanje, ki temelji na znanju o biologiji eksotičnih vrst, EXO pa zato ker se posvečamo v glavnem eksotičnim živalim. Košček narave v steklenem prostoru, ki ga imenujemo terarij, nam da možnost, da za hip podoživimo džunglo, puščavo ali tropski deževni gozd.

Tako sicer izgledajo dogodki in razstave društva ljubiteljev eksotičnih živali BIO-EXO.

VEČ O BIO-EXO: http://www.bioexo.com/

TOKRAT NAS NAJDETE NA RAZSTAVI V SLOVENSKIH KONJICAH:

Sprehajajte se med izgubljenimi svetovi in spoznajte različna časovna obdobja. Raziščite prostore, kjer se lahko izgubite v domišljiji. ?

Zaživite svojo nepozabno zgodbo v svetu dogodivščin Mini Zoo Landa.

Pridite in doživite prvomajske praznike z nami! Ne bo vam žal!

VEČ O DOGODKU: http://zooland.si/razstava-eksoticnega-cvetja-in-tropskih-zivali/

KAKO DO NAS? http://zooland.si/lokacija/

PRIDRUŽITE SE NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/Mini.ZOO.Land/