exquisite couch banging. navigate to this website https://nudevista.vip
surikata

Surikate v naravi živijo v južni Afriki, kjer poseljujejo zelosušna in odprta okolja. Živijo predvsem v savanah, puščavah in polpuščavah.

Njihova prisotnost je močno odvisna od tipa prsti, ki mora biti primerna za kopanje rovov, kjer prebivajo.

Kopači podzemnih rovov se v njih zadržujejo ponoči in v veliki vročini tudi čez dan, vanje pa se tudi skrijejo pred plenilci. Surikate živijo v skupini oz. krdelu, ki ga vodi dominantni par alfa samice in alfa samca. Znotraj krdela opravlja vsak član različne naloge, medsebojne vezi pa utrjujejo s čiščenjem kožuhov drug drugemu in skupno skrbjo za mladiče. Uvrščamo jih v družino mungov ( Herpestidae ), ki jo sestavlja veliko število večinoma afriških vrst.

surikata-2

SURIKATA

( Suricata suricatta )

OPIS – ZNAČILNOSTI ŽIVALI:

Nekaj surikat iz krdela lahko vedno opazimo v značilnem pokončnem položaju, običajno na višjih mestih, ko stražijo in oprezajo za morebitnimi plenilci. V primeru nevarnosti opozorijo preostale člane z glasnimi kriki, ki so različni za različne plenilce oz. nevarnosti. Ob opozorilu se člani krdela skrijejo v rove in zaščitijo mladiče. Samice so breje približno 70 dni in skotijo navadno tri mladiče, ki so slepi in gluhi in ostanejo 3 tedne skriti pod zemljo.

POSEBNOST:

So pretežno žužkojede živali. Poleg žuželk plenijo
še pajkovce, stonoge, manjše kuščarje, kače in ptice, občasno jajca.