exquisite couch banging. navigate to this website https://nudevista.vip

Kubanski Krokodil – Crocodylus rhombifer

VIDEZ IN VELIKOST:

Kubanski krokodil je plazilec iz rodu krokodilov. Je edinstven primerek močvirja Zapata na največjem otoku, ki pripada Kubi – Isla de la Juventud. Živi predvsem v sladkovodnih habitatih, kot so močvirje, barje in reke, redko plava v slani vodi. ?Kubanski krokodil je od vseh najbolje prilagojen kopnu.

Z razliko na velikost drugih krokodilov, so ti vseeno še razmeroma “mala” vrsta zrastejo v dolžino 2 – 3,5m ( obstajajo pa tudi nekateri primerki, ki dosežejo 5 metrov ). Samci so večji od samic. Imajo kratko, široko glavo s koščenim grebenom, ki se nahaja za očmi. Ima 66 – 68 velikih zob.  Je dober plavalec, prav tako vešč v hoji, ter skakanju in se zaradi tega enako dobro znajde v vodi in na kopnu. ?

ALI STE VEDELI? 

Največji živi primerek je krokodil ljudožer iz Burundija po imenu Gustav; naj bi bil dolg 5,5m. Takšni velikani so dandanes redki zaradi masovnega lova v 1940-tih letih.

PREHRANA:

Manjši krokodili se hranijo z žuželkami in majhnimi vodnimi nevretenčarji, ampak hitro preidejo na večji ulov, ribe, dvoživke, plazilce in ptiče. Pri odraslih krokodilih 70% prehrane vsebujejo ribe in drugi manjši vretenčarji. Ima bolj tope sprednje zobe, ki pomagajo pri drobljenju luske pri ulovu želve. ?

PARJENJE IN RAZMNOŽEVANJE:

Krokodilja samica je skrbna mati. V pesek izkoplje jamo in vanjo izleže jajca. V njo položi med 30 – 40 jajc dolgih 5-7.6-cm.  Ne prekrije jih s peskom, ampak gnezdo ves čas 90-dnevne inkubacijske dobe budno pazi.  Mladi krokodili se izležejo po 58 – 70 dneh. Življenjska doba ni točno dorečena, je pa nekje od 50 do 75 let.⏳

ALI STE VEDELI?

Spol mladih krokodilov odloča temperatura gnezdišča. Če je temperatura med valjenjem nižja od 30˚C, je večina mladičev ženskega spola, kadar presega 34˚C pa se izlegajo večinoma samčki.

STATUS ZAŠČITE:

Vrsta je že kritično ogrožena! Domneva se, da je predhodno dominiral Karibom. Omejeno bivališče in njen razpon ga izpostavlja določenim ranljivostim. Ljudje so jih lovili tako na veliko, da so jih privedli do skorajšnjega izumrtja. Lov se je znatno povečal v 90.ih letih, zaradi prodaje mesa privatnim restavracijam. Zaenkrat obstajajo programi za zaščito kot so gnezdenja v ujetništvu in ponovno uvajanje vrste na zaščitena področja. ?

Glasuj za svojo najlubšo žival tukaj: http://zooland.si/zivali/

Si upaš narediti “selfija” s pravim krokodilom? 
fotografije bližnjega srečanja za zaščitnim steklom, lahko objavite tudi na instagramu.? #minizooland

[enjoyinstagram_mb]